Hírek


A Chelsea sztárjai a Hyundai IONIQ 5-össel edzenek


  • A Hyundai IONIQ 5 különlegessé tette a Chelsea F.C. edzésprogramját
  • A Hyundai új elektromos járműve a kétirányú töltést lehetővé tevő ’járműből a fogyasztóra’ (V2L) technológiát alkalmazva működteti a csapat labdakilövő berendezéseit
  • Az autót „guruló töltővé” alakító V2L funkció bármely elektromos berendezés működtetésére alkalmas
  • A videó a következő címen tekinthető meg: https://youtu.be/dpfV6DKNPFc
Leatherhead/Offenbach, 2021. február 26. – – A pillanat, amikor egy új elektromos autó labdák tucatjait lövi ki a Chelsea sztárjátékosaira.

Cesar Azpilicueta csapatkapitány, Edouard Mendy kapus, Ben Chilwell védő és Olivier Giroud csatár egy különleges edzésen vett részt.

A pályán ott volt ugyanis annak a Hyundai IONIQ 5 elektromos autónak az első nagy-britanniai példánya, amelynek intelligens ’járműből a fogyasztóra’ technológiája kétirányú töltést tesz lehetővé.

Az autó 800 voltos, nagy teljesítményű akkumulátora 110/220 voltos forrásként alkalmas elektromos berendezések – jelen esetben a Premier League csapat labdakilövő szerkezeteinek – a működtetésére.

A berendezéseket rákötötték az IONIQ 5-re, és a Chelsea játékosait máris megdolgoztatták a nagy sebességgel feléjük repülő labdák.

Az autót „guruló töltővé” varázsoló V2L funkció segítségével bármilyen elektromos fogyasztó működtethető vagy tölthető, az elektromos rollerektől és kerékpároktól kezdve a kempingfelszerelésekig.

„Az új IONIQ 5 a Hyundai első, kizárólag elektromos hajtáslánccal szerelt típusa. Szerettük volna bemutatni a kétirányú töltés funkció előnyeit.” – mondta Ashley Andrew, a Hyundai Motor UK ügyvezető igazgatója. „Úgy gondoltuk, mókás volna partnerünk, a Chelsea FC segítségével demonstrálni, mire alkalmas a technológia.

Noha a ’járműből a fogyasztóra’ technológiát nem elsősorban arra fejlesztettük ki, hogy labdarúgókat tartsunk formában, ez is jól érzékelteti, hogy milyen sokoldalú és hasznos technológiáról van szó.”

350 kW-os töltő használatával az IONIQ 5 mindössze 18 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető. Az autó nagyjából öt perc alatt képes 100 kilométerre elegendő energiát felvenni.

A február végén bemutatott IONIQ 5-nek ez volt az első nagy-britanniai bemutatkozása; az autó forgalmazása még az idei évben kezdetét veszi.

Az egyetlen feltöltéssel mintegy 470-480 kilométer megtételére képes családi autó bevezetése egybevág az elektromos járművek iránti kereslet erősödésével.

A brit autóipari gyártókat és forgalmazókat tömörítő Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) adatai szerint januárban annak ellenére 54,4 százalékkal nőttek a tisztán elektromos járművek eladásai, hogy Nagy-Britanniában zárva tartanak a márkakereskedések.

A videó megtekinthető a következő címen: https://youtu.be/dpfV6DKNPFc