Hírek


A Hyundai Motor Company WRC Hybrid és PURE ETCR programjaival elkötelezi magát a fenntarthatóbb motorsport mellett


  • A kétszeres konstruktőri világbajnok Hyundai bejelentette, hogy támogatja az FIA azon döntését, hogy 2022-től hibrid technológiát alkalmaznak a rali világbajnokságban (WRC)
  • A Hyundai 2021-től részt vesz a tisztán elektromos PURE ETCR túraautó-bajnokságban, és ezzel megerősíti, hogy a motorsportot az innováció tesztlaboratóriumának tekinti
  • A környezetvédelmi és fenntarthatósági üzenetek és a motorsport összefonása révén a Hyundai működésének két fő oszlopát: a fejlődést és a teljesítményt is eggyé kovácsolja
Offenbach, 2021. március 31. – A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy támogatja az FIA azon döntését, hogy 2022-től átvezetik a rali világbajnokságot (WRC) a hibrid technológia új korszakába, és ezzel megerősítette, hogy támogatja a motorsport fenntarthatóbbá tételét.

A kétszeres – és jelenlegi – WRC konstruktőri világbajnok Hyundai Motorsport vadonatúj hibrid versenyautót fejleszt. Ennek alapját az a Hyundai i20 N közúti sportmodell adja majd, amelyet eleve a márka által a nemzetközi ralisport élvonalában elért bajnoki sikerek hívtak életre.

Azáltal, hogy meghosszabbítja részvételét a rali világbajnokságban, a Hyundai megerősíti azon szerepvállalását, hogy az 'emberiséget szolgáló fejlődés' hitvallás égisze alatt a jövő mobilitási iparának vezető szereplőjévé váljon. Ugyanezt a szemléletet erősíti a Hyundai aktív részvétele a vadonatúj, tisztán elektromos PURE ETCR szériában.

A júniusban, az olaszországi Vallelunga versenypályán elrajtoló bajnokság világszerte új mércét állít az elektromos motorsportban, felgyorsítva az emissziómentes mobilitásra való átállást. A Hyundai azzal a tisztán elektromos, nagy teljesítményű Veloster N ETCR túraautóval vesz részt a bajnokságban, amelyet a Hyundai Motorsport alzenaui (Németország) központjában dolgozó szakemberek fejlesztettek ki.

„A motorsport továbbra is nélkülözhetetlen tesztlaboratórium marad a Hyundai jövőbeli járművei és technológiái számára. Létfontosságú, hogy egyre inkább fenntartható megoldásokat alkalmazzunk. Ezért üdvözöljük az FIA azon döntését, hogy új hibrid szabályzatot vezet be a WRC-ben, és ezzel közvetlen kapcsolatot teremt a motorsport és közúti járműtechnológiáink között.” – mondta Till Wartenberg, a Hyundai Motor Group N márkamenedzsmentért és motorsport részlegért felelős alelnöke. „Nem szabad alábecsülni azt a pozitív hatást, amelyet motorsport-tevékenységeink gyakorolnak a nagy teljesítményű N márkára és annak anyavállalatára, a Hyundaira. Olyan ideális platform ez, amelyre építkezve magabiztosan fejleszthetjük jövőbeli technológiánkat, miközben demonstráljuk a Hyundai gépkocsik vezetésének szenvedélyes élményét. A Veloster N ETCR és a Hyundai i20 N alapjaira épülő hibrid WRC versenyautó egyaránt fényesen bizonyítja, hogy az élvonalbeli technológiák összeegyeztethetők a fenntarthatóbb motorsport-megoldásokkal.”

A Hyundai Motorsport és a Hyundai nagy teljesítményű N márkája közötti technológia-átadás is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Hyundai világelső mobilitási technológiákat tud kifejleszteni. A jövőbeli N szériamodellek közvetlen haszonélvezői lesznek annak, hogy a Hyundai a motorsportban teszteli technológiai innovációit.

Az a Veloster N ETCR versenyautó, amellyel a Hyundai Motorsport részt vesz a PURE ETCR bajnokság első évadában, az észak-amerikai Veloster N modellnek az erősen átalakított változata: így válik teljessé a fejlesztési ciklus. A PURE ETCR lehetővé teszi a Hyundai számára, hogy a legszélsőségesebb körülmények között, a végletekig próbára tegyék villamosítási rendszereiket.

A WRC és a PURE ETCR bajnokságokban való részvétele kapcsán a Hyundai nem éri be annyival, hogy nagy teljesítményű kompetenciáját a motorsportban alkalmazva erősítse a Hyundai Motorsport bajnoki szereplését, de arra is törekszik, hogy ezt a teljesítményt a lehető leginkább környezetbarát módon érje el.

„WRC részvételünk meghosszabbítása, illetve a PURE ETCR bajnokságban való részvételünk egyaránt azon szándékunkat jelzi, hogy a jövő mobilitási társadalmának vezető szereplői legyünk, és hogy hiteles tartalommal töltsük meg 'emberiséget szolgáló fejlődés' hitvallásunkat.” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group alelnöke és marketing vezérigazgatója. „Ezek a bajnokságok tökéletes alapot nyújtanak arra, hogy a Hyundai környezetvédelmi és fenntarthatósági üzeneteit a motorsport kontextusában is érvényre juttassa, eggyé kovácsolva a márka tevékenységének két meghatározó oszlopát: a fejlődést és a teljesítményt. Céljaink világosak: jövőbe mutató technológiákat kívánunk kifejleszteni, elősegíteni a tisztább, zöldebb motorsport megvalósulását, valamint szeretnénk, ha a Hyundai márka világszerte új célközönséget szólíthatna meg motorsport-tevékenységein keresztül.”