Világszerte rendkívül népszerű formátum.

A TCR 2014-ben jött létre, mint a túraautó-versenyzés költséghatékony alternatívája. A globális motorsport egyik legizgalmasabb formátumáról van szó, hiszen számos autógyártó típusai vesznek részt a bajnokságokban, a versenyzés kiegyenlített erőviszonyokkal zajlik. Világszerte összesen tizenhat nemzetközi, regionális és országos TCR sorozat zajlik.

2022

The Hyundai Motorsport customer racing i30 N VELOSTER carving corners in a race.

TCR hírek.

A Hyundai TCR világához - beleértve a WTCR és ETCR bajnokságokat is - kapcsolódó legfrissebb hírekért keresse fel a motorsport.hyundai.com weboldalát.

2021-es szezon összefoglalója

10 bajnoki cím, 61 győzelem, 183 dobogós helyezés, 55 pole-pozíció.

Palettánk fontos újdonsággal bővült 2021-ben: a már jól ismert i30 N TCR és Veloster N TCR versenyautók mellé felsorakozott az Elantra N TCR. A Hyundai Motorsport ügyfelei az egész szezonban töretlenül versenyképesnek bizonyultak: számos bajnoki címet és futamgyőzelmet szereztek, dobogós helyezést értek el szerte a világon.

PURE ETCR

Új mércét állít az elektromos motorsport számára.

A Hyundai Motorsport a PURE ETCR első évadában a Veloster N ETCR versenyautóval belépett az elektromos motorsport világába. Végül szoros küzdelemben, egyetlen ponttal maradtunk le az egyéni bajnoki címről.

A Hyundai Motorsport új tisztán elektromos, nagy teljesítményű túraautójával, a VELOSTER N ETCR modellel versenyzett a PURE ETCR bajnokságban. Ezzel izgalmas új korszak köszöntött be a Hyundai életében, amelyben az elektromos autóversenyzés a vállalat egyik oszlopává válik.

A PURE ETCR bajnokságban való részvételével a Hyundai újabb fontos lépést tett a motorsport (és általában a mobilitás) környezetbaráttá tétele felé.

The Hyundai ELANTRA ETCR combining performance and sustainability.

A teljesítmény és a fenntarthatóság kombinációja.

Az olyan, tisztán elektromos versenyautók, mint a VELOSTER N ETCR, az élő bizonyítékai annak, hogy igenis lehetséges nagy teljesítményű elektromos járművet építeni.

Autók

Izgalmas modellpaletta.

Az összes TCR versenyautó elsőkerék-hajtású, alsó-középkategóriás ferdehátú vagy lépcsőshátú modellekre épül, amelyeket sorozatgyártású erőforrásokon alapuló, 2,0 liternél nem nagyobb lökettérfogatú turbómotorok hajtanak. A Hyundai az i30 N TCR-rel lépett be először a pályaversenyzés világába. Azóta a VELOSTER N TCR és az ELANTRA N TCR is kiegészítette a palettát, első elektromos versenyautónk, a VELOSTER N ETCR pedig vadonatúj fejezetet nyit a Hyundai Motorsport történetében.

Hyundai VELOSTER N ETCR.

A Hyundai Motorsport 2019. szeptemberében mutatta be versenyautó-kínálatának legújabb tagját, első elektromos versenyautóját, a VELOSTER N ETCR-t.

Az autó a Hyundai Motorsport túraautó-versenyzésben szerzett tapasztalatait hasznosítja. Ugyanúgy a csapat alzenaui (Németország) központjában készült, ahogy az i20 R5, az i30 N TCR és a VELOSTER N TCR.

A VELOSTER N ETCR tervezése 2018. novemberében vette kezdetét, 2019. augusztusára pedig az autó már átesett első tesztjein. A modell megjelenésével izgalmas új korszak köszöntött be a Hyundai Motorsport életében, amelyben az elektromos autóversenyzés a vállalat egyik oszlopává válik.

Clearcut of the Hyundai VELOSTER N ETCR.

Ismerje meg alaposabban.

A VELOSTER N ETCR egy tisztán elektromos, középmotoros, hátsókerék-hajtású versenyautó.

Hyundai i30 N TCR.

Az i30 N TCR testesítette meg a Hyundai Motorsport első szárnypróbálgatásait a pályaversenyzésben; a márka ezzel a modellel lépett be a világ egyik leggyorsabban fejlődő motorsport-osztályába.

A modell tervezése 2016. szeptemberében vette kezdetét, első kész példánya 2017. áprilisában gurult ki a tesztpályára. A modell azonnal ütőképesnek bizonyult: megnyerte az FIA WTCR bajnokság első, 2018-as bajnokságának nyitófutamát, majd az idényt egyéni és csapatszintű bajnoki címekkel zárta.

Innen töretlenül folytatódott a siker. A Hyundai Motorsport ügyfelei 2019-ben megismételték az egyéni bajnoki címet: ebben az évben a Hyundai négy kontinensen összesen nyolc különböző szériában lett bajnok.

The Hyundai i30 N TCR in a clearcut.

Ismerje meg alaposabban.

Az i30 N TCR hajtáslánca egy 2,0 literes turbómotorból, valamint egy hatfokozatú szekvenciális sebességváltóból áll.

The Hyundai i30 N in Performance Blue

Vezesse!

A TCR versenyautó a Hyundai i30 N közúti modellre épül, amelyet akár Ön is vezethet minden nap.

Hyundai VELOSTER N TCR.

A Hyundai Motorsport 2019-ben a Hyundai VELOSTER N TCR bevezetésével erősítette TCR portfolióját. Az autó sok szempontból a rendkívül sikeres i30 N TCR bajnoki receptjét alkalmazta. Az észak-amerikai túraautó-bajnokságban felmerült igényekre válaszul alkalmazott technológiát adaptálták a VELOSTER N-re, igazodva a Hyundai helyi modellkínálatához.

A VELOSTER N TCR először 2019. januárjában, Daytonában állt rajthoz. Már ez az első szezon rendkívül sikeresnek bizonyult: a Hyundai ügyfélversenyzői a végső elszámolásban első és második helyen végeztek az IMSA Michelin Pilot Challenge kupában, továbbá futamgyőzelmeket arattak a TC America bajnokságban.

A picture of Hyundai Motorsport customer racing VELOSTER N TCR in action on a racetrack shown from the rear

Ismerje meg alaposabban.

A VELOSTER N TCR műszaki tartalma akár 80 százalékban megegyezik az i30 N TCR modellével, beleértve a motort és a sebességváltót is.

Hyundai ELANTRA N TCR.

A 2020-as Pekingi Autószalonon bemutatott ELANTRA N TCR bevezetésével tovább bővült a Hyundai Motorsport ügyfélverseny-programjának TCR palettája.

A modell fejlesztése 2019. második felében vette kezdetét. A tervezők és mérnökök üres lappal indultak, ugyanakkor hasznosították az i30 N TCR és VELOSTER N TCR modellekkel az előző három évben szerzett tapasztalatokat. Ez lehetővé tette számukra, hogy a többi Hyundai versenyautó erősségeit az Elantra esetében is alkalmazzák, ugyanakkor ahol csak lehetett, tökéletesíthették a korábbi megoldásokat.

Clearcut of the Hyundai ELANTRA N TCR.

Ismerje meg alaposabban.

Az ELANTRA N TCR új, 2,0 literes turbómotorja a Hyundai közúti modellkínálatából származik.